نشست تخصصی اقتصاد دیجیتال و تعاونی‌ها

این نشست، بر اساس سلسله نشستهای کمک به حل مشکلات حوزه تعاون کشور و در جهت رونق اقتصاد تعاونی، ایده‌پردازی و اجرا شده است.

تغییر پارادیم‌­­ها و حرکت به سمت پارادیم‌­های فنّاورانه و نوین با توجه به گستردگی روزافزون اطلاعات، افزایش محیط­‌ها و تکنولوژی­‌های بر بستر وب و در نهایت پیچیدگی­ و تنوع کسب و کارها، بازنگری و نوسازی ساختار سنتی تعاونی­‌ها و نیازمندی بهره‌­گیری آن‌ها از اقتصاد دیجیتالی را نسبت به گذشته دوچندان ساخته است؛ مضافاً اینکه شیوع ویروس کرونا (کوید نوزده) طی یکی دو سال گذشته بر این مسأله دامان زده است.

در این میان تعاونی­‌های پلتفرم به منزله نمونه‌­ای از این فناوری‌­های نوین بین­‌المللی است که فعالیت تعاونی­‌ها بر بستر پلتفرم را فراهم نموده است؛ بر اساس مقاله ارائه­ شده توسط ادمایو، دبیر کل تعاونی‌­های انگلستان و معاون رئیس تعاونی­‌های اروپا با عنوان "اتحادیه بین­‌المللی تعاون و تعاونی­‌های پلتفرم" که به درخواست اتحادیه بین‌­المللی تعاون در فوریه سال 2019 تدوین شده، تعاونی­‌های پلتفرم نوع جدیدی از استارت­آپ‌­های فناوری و مشاغل تجاری – اقتصادیِ مبتنی بر اقتصاد مشارکتی و دیجیتال به عنوان جایگزینی مطرح برای تعاونی­‌های کنونی است که ضمن بهره­‌گیری از مدلی عادلانه­ در زمینه مالکیت و کنترل جمعی، به واسطه بسترها و کانال­‌های دیجیتال و شبکه­‌سازیِ افراد و دارایی­‌ها، برای تعامل یا مبادله کالاها و/ یا خدمات، برآورده ­ساختن نیازها و مطابق با بیانیه هویت تعاونیِ اتحادیه بین‌­المللی تعاون فعالیت می­‌کنند. مضافاً اینکه به استناد این مقاله، تعداد تعاونی‌­های پلتفرم فعال یا در حال ظهور در سراسر دنیا، بر اساس تخمینی حدود 290 مورد اشاره شده است.

بر همین اساس نشست اقتصاد دیجیتال و تعاونی‌­ها از سلسله نشست­‌های تخصصی اندیشکده، برگزار شده در تاریخ 14 بهمن­ ماه سال 1399، ابعاد مختلف اقتصاد دیجیتال در تعاونی­‌ها را با حضور سه دست­‌اندرکار دانشگاهی و اجرایی مستقیم فعال در این حوزه مورد بررسی عملیاتی قرار داده است

برای مطالعه گفت‌و‌گوی سیاستی مستخرج از این نشست کلیک کنید.

عضویت در باشگاه اندیشکده تعاون
اندیشکده تعاون، به عنوان نخستین اندیشکده حوزه تعاون کشور و منطقه، با همکاری معاونت تعاونِ وزات تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاد دانشگاهی تأسیس گردید تا بتواند خلاهای فکری و نظری موجود در امر تصمیم‌سازی، قانون‌گذاری و اجرا را پوشش دهد. همچنین اندیشکده در راستای تحقق رسالت اصلی خویش، در افق 1404 ساختاری خواهد بود که در سطح کشور به‌عنوان مرجع علمیِ پشتیبان برای تمامی سطوح سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری در حوزۀ تعاون شناخته می‌شود.
با ورود یا ثبت‌نام در سامانه شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس های سایت و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید؛ همچنین از آخرین اطلاعیه‌ها با خبر می‌شوید.