تعاونی‌های زنان: مروری بر تجربیات تعاونی‌های زنان در ایران

تهیه شده در دپارتمان فرهنگی-اجتماعی اندیشکده تعاون
بهار 1400- شماره 41

به زعم اتحادیه بین‌المللی تعاون (ICA) اصل نخست تعاون ناظر بر رفع انواع تبعیض‌ها به ویژه از نوع جنسیتی در تعاونی‌ها، این نهادهای نیمه مستقل را علاوه بر فضایی برای مشارکت داوطلبانه، در اشتغالزایی و بکارگیری سرمایه‌های خرد به ویژه برای زنان برجسته می‌کند.

در دهه ۱۹۷۰ که بر توسعه یکپارچه تعاونی‌ها تأکید می‌شد، اهمیت مشارکت روستاییان و به ویژه زنان -با توجه به مشارکت قابل توجه در بخش کشاورزی- در روند توسعه محلی مورد توجه قرار گرفت (7).

در فضای عمومی روستا که اغلب مردانه است، ایجاد نهادهای نیمه‌مستقلی چون تعاونی‌ها زمینه را برای مشارکت زنان هم به عنوان عضو عادی و هم عضو فعال در هیئت مدیره فراهم می‌کند. در بستر این فضای مشارکتی، زنان نقش تولیدگری و کنشگری را در کنار بهره‌مندی از دستاوردهای تعاونی تجربه خواهند کرد

عضویت در باشگاه اندیشکده تعاون
اندیشکده تعاون، به عنوان نخستین اندیشکده حوزه تعاون کشور و منطقه، با همکاری معاونت تعاونِ وزات تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاد دانشگاهی تأسیس گردید تا بتواند خلاهای فکری و نظری موجود در امر تصمیم‌سازی، قانون‌گذاری و اجرا را پوشش دهد. همچنین اندیشکده در راستای تحقق رسالت اصلی خویش، در افق 1404 ساختاری خواهد بود که در سطح کشور به‌عنوان مرجع علمیِ پشتیبان برای تمامی سطوح سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری در حوزۀ تعاون شناخته می‌شود.
با ورود یا ثبت‌نام در سامانه شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس های سایت و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید؛ همچنین از آخرین اطلاعیه‌ها با خبر می‌شوید.