بررسی امکان و ضرورت تأسیس رشته تعاون در مؤسسات آموزش عالی کشور در مقطع کارشناسی ارشد

خلاصه سیاستی شماره سی و نه/ 39
تهیه شده در دپارتمان فرهنگی و اجتماعی
تابستان 1400

تعاون به عنوان مفهومی اجتماعی-فرهنگی، همواره مقوّم حیات اجتماعی در کلیه جوامع بشری بوده است. تعاون در معنای عام کلمه ناظر بر همکاری و دستیاری است و در بسیاری از آداب اجتماعی و رسوم مناسبتی ایرانیان همواره جاری و ساری بوده است. اما باید توجه داشت که تعاون به معنای تخصصی و در کسوت مفهومی برای سازمان‌دهی افراد جهت انجام کار تشکلی در قالب انواع فعالیت‌های مستقل و نیمه مستقل، علاوه بر بسترهای بومی مشارکت داوطلبانه، نیازمند آموزشی نظامند نیز می‌باشد. آموزشی که علاوه بر جنبه عمومی با ماهیت ترویجی برای افکار عمومی، دارای بعدی تخصصی ناظر بر آموزش نهادی است. در آموزش نهادی، تعاون به عنوان محتوایی تخصصی در قالب مجموعه‌ای از دروس مرتبط، با همراهی هر دو جنبه نظر و عمل به داوطلبان و فعالین واجد شرایط تدریس می‌شود.

عضویت در باشگاه اندیشکده تعاون
اندیشکده تعاون، به عنوان نخستین اندیشکده حوزه تعاون کشور و منطقه، با همکاری معاونت تعاونِ وزات تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاد دانشگاهی تأسیس گردید تا بتواند خلاهای فکری و نظری موجود در امر تصمیم‌سازی، قانون‌گذاری و اجرا را پوشش دهد. همچنین اندیشکده در راستای تحقق رسالت اصلی خویش، در افق 1404 ساختاری خواهد بود که در سطح کشور به‌عنوان مرجع علمیِ پشتیبان برای تمامی سطوح سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری در حوزۀ تعاون شناخته می‌شود.
با ورود یا ثبت‌نام در سامانه شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس های سایت و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید؛ همچنین از آخرین اطلاعیه‌ها با خبر می‌شوید.