تعاونی‌های عشایر: تعاونی‌ها چگونه به بهبود زندگی عشایر کمک می‌کنند

تهیه شده در دپارتمان فرهنگی- اجتماعی اندیشکده تعاون و توسعه
تابستان 1400- بولتن سیاستی شماره 50

مقدمه

کوچ یکی از نخستین و مهم‌ترین اشکال حیات جمعی در تاریخ بشر است. در این شیوه، افراد به صورت گروهی در فصول مختلف و یا به شکل دوره‌ای نقل مکان می‌کنند. عشایر بر حسب نوع شیوه معیشت نیز به گروه‌های گردآورنده و شکارچی، دامدار و کولی تقسیم می‌شوند.

با وجود زوال تدریجی این سبک زندگی، هنوز هم در برخی از کشورهای دنیا که کوچرویی از پیشینه قابل توجهی برخوردار است، همچنان ادامه دارد. به طوریکه در قارههای آفریقا، اروپا، آمریکا و آسیا و در کشورهایی چون ایران، هندوستان، صحرای بزرگ آفریقا، قرقیزستان، افغانستان، تبت، نپال، سیبری، اسکاندیناوی، شمال کانادا، پاکستان، ترکیه، و چین همچنان پذیرای سبک زندگی کوچروی می‌باشند (5).

البته از آغاز قرن بیستم، بنا به دلایلی چون: تحولات اقلیمی، سیاست دولتها، توسعه کشاورزی و دامداری سیستماتیک و رشد صنعت به تدریج از جمعیت عشایر در دنیا کاسته شد.

برای مطالعه نسخه کامل این شماره از بولتن سیاستی می‌توانید آن را دانلود کنید.

 

عضویت در باشگاه اندیشکده تعاون
اندیشکده تعاون، به عنوان نخستین اندیشکده حوزه تعاون کشور و منطقه، با همکاری معاونت تعاونِ وزات تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاد دانشگاهی تأسیس گردید تا بتواند خلاهای فکری و نظری موجود در امر تصمیم‌سازی، قانون‌گذاری و اجرا را پوشش دهد. همچنین اندیشکده در راستای تحقق رسالت اصلی خویش، در افق 1404 ساختاری خواهد بود که در سطح کشور به‌عنوان مرجع علمیِ پشتیبان برای تمامی سطوح سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری در حوزۀ تعاون شناخته می‌شود.
با ورود یا ثبت‌نام در سامانه شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس های سایت و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید؛ همچنین از آخرین اطلاعیه‌ها با خبر می‌شوید.