خلاصه سیاستی شماره 43

ظرفیت تعاونی‌ها در حوزه اقتصاد دریا پایه

نوشتار حاضر با هدف مروری اجمالی بر ضرورت، الزامات و ظرفیت تعاونی‌ها در حوزه اقتصاد دریاپایه ضمن اشاره به تجارب کشورهای مختلف صورت پذیرفته است. ضمن اینکه تلاش شده است با استفاده از نحوه طبقه‌بندی انواع تعاونی‌ها در سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر سه نوع تعاونی‌های توزیعی، تولیدی و خدماتی و نیز رشته و گرایش‌های انواع تعاونی‌ها در سامانه جامع و هوشمند بخش تعاونی کشور مبتنی بر دریا، امکان بهره‌گیری از ظرفیت برخی تعاونی‌ها در حوزه دریا معرفی و بیان گردد.

ایران با داشتن 5800 کیلومتر نوار ساحلی جنوبی و شمالی (40 درصد مرزهای کشور)، کشوری دریایی محسوب می‌شود؛ بیشترین فعالیت در عرصه سواحل کشور، مربوط به محدوده‌های شهری و روستایی و تأسیسات بندری و نظامی است که همه اینها حدود 5 درصد از ظرفیت سواحل کشور را به خود اختصاص داده‌اند و حدود 95 درصد از این ظرفیت مورد توجه قرار نگرفته است در حالی که این مناطق دارای اهمیت ژئواستراتژیک، ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک در مقیاس جهانی و منطقه‌ای هستند

عضویت در باشگاه اندیشکده تعاون
اندیشکده تعاون، به عنوان نخستین اندیشکده حوزه تعاون کشور و منطقه، با همکاری معاونت تعاونِ وزات تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاد دانشگاهی تأسیس گردید تا بتواند خلاهای فکری و نظری موجود در امر تصمیم‌سازی، قانون‌گذاری و اجرا را پوشش دهد. همچنین اندیشکده در راستای تحقق رسالت اصلی خویش، در افق 1404 ساختاری خواهد بود که در سطح کشور به‌عنوان مرجع علمیِ پشتیبان برای تمامی سطوح سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری در حوزۀ تعاون شناخته می‌شود.
با ورود یا ثبت‌نام در سامانه شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس های سایت و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید؛ همچنین از آخرین اطلاعیه‌ها با خبر می‌شوید.